yaşamamak rehberi

Ne için çabalıyorum? Hayır, ortada bir çaba yok. Öğrenilmiş çabalıyormuş gibi yapmacılık, öğretilmiş yaptığın her şey bir hiç uğrunacılık, öğrenilmemiş yaşamacılık...


1- Öğrenilmemiş Yaşamacılık

Her aşamanın başı buradan geçer. Başı, sonu, öncesi, baştan sonrası, sondan öncesi falan; her şey yaşamayı öğrenebilmekle alakalıdır. Öğrenememenin cezası ölüm ya da diğer aşamalardaki ölümcükler olan bir evcilik. Bebeği nasıl oynatacağını bilmiyorsun. Yanlış kararlar veriyorsun. Nasıl nefes alınacağını bile bilmiyor, öğretmek isteyenleri kaçırıyorsun. Kendin de kaçıyorsun bebekten, ölüm fısıltılarıyla tek başına bırakıyorsun. Kaybediyor, kaybediyorsun.


2- Öğretilmiş Yaptığın Her Şey Bir Hiç Uğrunacılık

İkinci aşama, öğrenemediğin yaşamakla tek başınasın. Biz bu çocuğa bir şeyler öğretelim diyorlar, öğretiyorlar, öğrenemediğin hayat üstüne üstüne gelmeye başlıyor. "Yaptığın her şey bir hiç uğruna" demeye başlıyorsun sen de kendine. Hakkını yemeyelim, kendini yargılamayı başarabildin, bir şey başardın. Yeni çok gizli düşmanını yarattın.


3- Öğrenilmiş Çabalıyormuş Gibi Yapmacılık

Artık aşamalar anlamını yitirdi. Hayat bitti senin için. "Yaptığın her şey bir hiç uğruna." Yaşamayı da beceremedin. Bundan sonra sadece mış gibiler, roller, oyunlar, kaçışlar var. Yaşamak sınavından kaldın. Öğren diyorlar, zor diyorsun. Olmuyor işte. Artık mış gibi yapabilirsin. Tebrik ederim, ölüm sesleri ve rollerinle baş başasın.


Öldün, çık.


Deftones - Hearts / Wires

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"İntihar öyle edilmez, böyle edilir baba. "

uyuşmuşluk?

Müziğe Armağanlar: Hayko Cepkin